O PARRULO FERROL: Logra tres puntos de ouro ante o Ciudad de Móstoles

Os xogadores ferroláns remontan un resultado adverso e seguen na loita pola permanencia.

Primeira final pola permanencia no peto para O Parrulo Ferrol, tras impoñerse por 2-4 ante Ciudad de Móstoles, na 27º xornada da Segunda División, nun partido disputado na tarde do sábado, no Pavillón Municipal de Villafontana (Móstoles).

Os ferroláns empezaban o partido con boas sensacións sobre a pista, buscando poñerse por diante, pero un erro defensivo sabíao aproveitar Asensio para adiantar aos locais aos tres minutos. Este gol era un xerro de auga fría para O Parrulo Ferrol, con dúbidas no seu xogo, aínda que decididos a buscar o empate, pero noutro erro, Guille ampliaba distancias co 2-0.

O Parrulo Ferrol non baixaba os brazos e cambiaba o seu xogo, cunha maior intensidade, logrando recortar distancias nunha xogada de saque de esquina cun centro de Adri a Pedro para que este fixese o 2-1. Este gol daba ás aos ferroláns e, tan só dous minutos despois, Hélder facía das súas para empatar o partido, deixando o marcador en 2-2 ao descanso.

Tras a continuación, os ferroláns continuaban co seu bo xogo, querendo ter o control e alternando o xogo de catro co de cinco con Gozi, ante un Ciudad de Móstoles que non estaba cómodo sobre a pista e vían como Adri sumaba o seu nome á lista de goleadores, dándolle a volta ao partido, anotando o 2-3.

As cousas complicábanse máis para os locais instantes despois, ao ver Guille a súa segunda amarela, polo que era expulsado, como tamén o seu adestrador Santa. O Parrulo Ferrol lograba aproveitar esta superioridade numérica momentánea, cun gol de Domingos, establecendo o 2-4.

O Ciudad de Móstoles tiña que arriscar nos minutos finais, sacando primeiro a Asensio como porteiro-xogador e posteriormente a Cristian, pero os ferroláns lograban realizar unha gran defensa, non cometendo erros e levándose o partido por 2-4.

Con este resultado, Ou Parrulo Ferrol ten 29 puntos, no 16º posto e cun partido menos. Para a próxima xornada os ferroláns recibirán aos líderes do Noia Portus Apóstoli, no derbi galego da categoría, que terá lugar o vindeiro sábado, ás 19:30 horas, no Pavillón da Malata.

Ciudad de Móstoles: Recio, Asensio, Guille, Álex Jiménez, Armando García – tamén xogaron – Otero, Jorge Lázaro, Hugo, Kiki, Cristian e Ismael.

O Parrulo Ferrol: Gozi, Adri, Alberto, Kevin Chis, Hélder – tamén xogaron – Borja, Terán, Pedro, Noel e Domingos.

Árbitros: Guillermo Rodríguez e Raúl Santana (Comité canario). Amonestaron ao local Armando García e ao visitante Hélder. Expulsaron por doble amonestación ao local Guille e con vermella directa ao adestrador local, Santa.

Goles: 1-0 Asensio min.3, 2-0 Guille min.11, 2-1 Pedro min.17, 2-2 Hélder min.19, 2-3 Adri min.27, 2-4 Domingos min.30.

Pavillón: Villafontana (Móstoles).

Información: O Parrulo Ferrol. Foto: Ciudad de Móstoles.